Vakantiehuisjes aan het water

Friesland staat bekend om de prachtige natuur, de rust en natuurlijk om het water. Water is alom aanwezig in het Friese landschap en er zijn veel manieren om hiervan te profiteren. ’s Winters kan je er natuurlijk op schaatsen. Maar in de zomer begint pas de echte pret.

Waarom kiezen voor een huisje aan het water?

Allereerst brengt water natuurlijk de nodige verkoeling met zich mee. In de warme zomermaanden is dat echt een groot voordeel. Maar een vakantiehuis aan het water biedt ook heel veel recreatiemogelijkheden.

  • Vissen voor de deur van je vakantiehuis
  • Zwemmen bij je eigen chalet
  • Zeilen en aanleggen voor de deur
  • Varen met een mooie sloep
  • Suppen, surfen, waterfietsen

Kortom: te veel om op te noemen

De beste plek om een vakantie huisje of Chalet te huren?

Friesland staat ook bekend om haar recreatiemogelijkheden. Er zijn veel plekken waar je kan overnachten. Daarom hebben wij de mooiste plekjes om je vakantie te vieren vast voor je geselecteerd.

Vakantie in een huisje aan het water op It Wiid (Eernewoude)

Je bent gegarandeerd van een ontspannen vakantie, in alle rust en midden in de natuur op It Wiid. Hier kan je genieten van 5 sterren voorzieningen, een prachtige omgeving en toch zit je vakantiehuisje vlakbij de drukte van de Friese hoofdstad Leeuwarden.

Trudy de Lange, bezocht “it Wiid” in September 2019

We hebben heel erg genoten, bij 1 van de bungalows lag ook nog een kano dus de kleinkinderen konden hun plezier niet op. Het is een echte aanrader om hier een weekend te vertoeven.

Vier vakantie in een Luxe Chalet van de Kuilart (Koudum)

Als je met het hele gezin verzekerd wilt zijn van vakantiepret, dan is de Kuilart echt de ideale bestemming. Zij bieden in Friesland de beste faciliteiten en mooiste huisjes voor een vakantie met het hele gezin. Volop water, zowel in de nabijgelegen Friese meren, maar ook in het heerlijke binnenzwembad. En als je van watersport houdt of het juist een keer zou willen proberen, dan ben je hier ook aan het juiste adres. Je kan een bootje huren, met of zonder zeil. Maar voor de wat minder ervaren schippers of surfers zijn er ook perfecte cursussen te volgen.

Dennis, bezocht de Kuilart in juli 2019

Fantastische locatie met mooie huisjes aan een van de Friese meren. Mooie plek om zuid-west Friesland te ontdekken. Zeer goede service gehad. De watervilla’s zijn echt een aanrader! Wij komen zeker terug. Tip: huur een sloep en bezoek Hindeloopen!